Kineplus Oostrozebeke
Menu Sluiten

Algemene kinesitherapie

Wanneer we spreken over algemene kinesitherapie of algemene revalidatie is dit het behandelen van problemen in het bewegingsapparaat, dit voor alle leeftijden. Aan de hand van oefentherapieƫn en massagetechnieken worden zowel acute als chronische klachten in onze praktijk aangepakt. Deze technieken worden voornamelijk gebruikt bij revalidatie na operaties en spierletsels.

Dry needling

Het behandelen van pijnen veroorzaakt door het verkeerdelijk functioneren van spieren noemt men de Myofaciale Therapie. De triggerpoints, drukgevoelige pijnpunten, die zich daardoor ontwikkelen veroorzaken pijnen die specifiek kunnen worden gelokaliseerd met hun daarbij horende uitstralingszone.

Met behulp van de techniek Dry Needling kan de pijn worden geneutraliseerd. We brengen hiervoor een fijne accupunctuurnaald in het triggerpoint om deze te desactiveren.

Pre- en post-natale

Tijdens de zwangerschap is het lichaam continu in verandering. De houding, stabiliteit en beweeglijkheid zullen hierdoor worden beĆÆnvloed. Deze veranderingen en de hiermee verbonden klachten kunnen door zwangerschapskinesitherapie worden verlicht. Daarnaast is het een optimale voorbereiding op de bevalling.

Na de bevalling is het van belang de bekkembodemspieren opnieuw te versterken. Bij Kineplus leren we u de bekkembodemspieren op een correcte manier te op- en ontspannen. Een individueel trainingsprogramma staat in voor regeneratie van de kracht en uithouding van uw bekkembodem.

Individuele sportrevalidatie

Individuele sportrevalidatie bij ons in de praktijk.
Sporten is gezond. Maar soms is de belasting te groot voor ons lichaam en lopen we blessures op.
Wij helpen u graag bij de revalidatie van deze sportletsels maar kijken ook naar het totaalplaatje.
We pakken dan samen met u alle factoren rond dit letsel aan.

Sportrevalidatie & blessurepreventie op de sportclub

Sportrevalidatie en blessurepreventie op de sportclub.

  • Screening
  • Preventie
  • Analyse
  • Opvolging

Heeft u vragen? Aarzel dan niet ons vrijblijvend te contacteren!

Contacteer mij