Kineplus Oostrozebeke
Menu Sluiten

Algemene kinesitherapie

Wanneer we spreken over algemene kinesitherapie of algemene revalidatie is dit het behandelen van problemen in het bewegingsapparaat, dit voor alle leeftijden. Aan de hand van oefentherapieën en massagetechnieken worden zowel acute als chronische klachten in onze praktijk aangepakt. Deze technieken worden voornamelijk gebruikt bij revalidatie na operaties en spierletsels.

Dry needling

Het behandelen van pijnen veroorzaakt door het verkeerdelijk functioneren van spieren noemt men de Myofaciale Therapie. De triggerpoints, drukgevoelige pijnpunten, die zich daardoor ontwikkelen veroorzaken pijnen die specifiek kunnen worden gelokaliseerd met hun daarbij horende uitstralingszone.

Met behulp van de techniek Dry Needling kan de pijn worden geneutraliseerd. We brengen hiervoor een fijne accupunctuurnaald in het triggerpoint om deze te desactiveren.

Lymfedrainage

Lymfedrainage is een behandeling waarbij we a.d.h.v specifieke massagetechnieken van de lymfeklieren -en banen de afvoer van overtollig lymfevocht te bevorderen. Het stimuleren van vochtdoorstroming is stress verlagend, verhoogt de immuniteit en optimaliseerd het hormonale stelsel.

Pre- en post-natale

Tijdens de zwangerschap is het lichaam continu in verandering. De houding, stabiliteit en beweeglijkheid zullen hierdoor worden beïnvloed. Deze veranderingen en de hiermee verbonden klachten kunnen door zwangerschapskinesitherapie worden verlicht. Daarnaast is het een optimale voorbereiding op de bevalling.

Na de bevalling is het van belang de bekkembodemspieren opnieuw te versterken. Bij Kineplus leren we u de bekkembodemspieren op een correcte manier te op- en ontspannen. Een individueel trainingsprogramma staat in voor regeneratie van de kracht en uithouding van uw bekkembodem.

Rugschool

Bij onze rugscholing ligt de focus op het verstevigen van rug- en buikspieren. Het zijn namelijk deze spieren die instaan voor het opvangen van krachten op de wervelzuil. Hierbij leren we u de correcte houding aan te nemen bij persoonsspecifieke activiteiten. Bijvoorbeeld zitten, slapen, heffen-tillen, ... Wij werken met een individueel programma die beantwoordt aan uw vragen en noden. Zo zal uw rug en nek de belastingen van uw dagelijkse activiteiten perfect kunnen opvangen.

Babymassage

Zin in een verwenmomentje met je baby?

Een goede en leuke manier om je baby volledig te laten ontspannen is babymassage. Massage is een manier om aandacht en liefde te geven en zo je baby vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde te schenken. Naast de ontspanning kan het ook een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van de hersenen, de slaap, lichaamsgroei, immuunsysteem, ademhaling en spijsvertering.

De oliën die hiervoor voorzien zijn brengen de baby extra tot rust. 

Maar hoe masseer je een baby precies en waar moet je rekening mee houden?

Wij helpen je hier graag mee verder en leren het jou graag aan. Op deze manier kan je thuis een zalig deugddoende tijd met je baby doorbrengen en genieten van het prille ouderschap. 

Indien interesse, neem gerust contact op.

Sportrevalidatie

Inspanningstesten en sportbegeleiding: komt binnenkort

Sportmassage

Samen met een kinesitherapeutische achtergrond trachten wij sporters d.m.v. deze

sportmassages erbij te helpen om een betere sportprestatie te laten leveren. Zo

proberen we ook het herstel na een blessure of na een zware training(speriode) te

versnellen om zo sneller te kunnen terugkeren naar volledige sporthervatting

Bekkenbodemtherapie

Pelvische reëductie of bekkenbodemtherapie.

Met deze therapie kunnen we problemen oplossen in het gebied van het kleine

bekken. De bekkenbodemspieren kunnen ofwel te strak ofwel te zwak

gespannen zijn, met zijn problemen tot gevolg. Deze kunnen zich manifesteren

als stressincontinentie, urge-incontintentie, faecale incontinentie, incontinentie

na prostatectomie, pijn bij geslachtsgemeenschap, obstipatie, verzwakte

bekkenbodem na bevalling,…

Bekkenbodemtherapie is dus ook erg belangrijk bij postnatale kinesitherapie,

waardoor dit ook als groot onderdeel wordt gezien van

zwangerschapsbegeleiding.

Heeft u vragen? Aarzel dan niet ons vrijblijvend te contacteren!

Contacteer mij